ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η εφαρμογή LegiCrowd στο MYDATA ONLINE CONFERENCE – Πρόσκληση για συμμετοχή στο Beta Testing

Το MyData είναι μία βραβευμένη πρωτοβουλία που στοχεύει στην ηθική διαχείριση των προσωπικών δεδομένων τοποθετώντας τον άνθρωπο στο κέντρο. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του βρίσκεται ήδη από το 2016 (βλέπε εδώ), η διακίνιση των προσωπικών δεδομένων μέσα από αντίστοιχες υπηρεσίες διαμοιρασμού που θα ελέγχονται από τον άνθρωπο. Η ιδέα αυτή έχει κεντρική θέση στην πρόταση διακυβέρνησης δεδομένων που πρόσφατα δημοσίευσε η ΕΕ. 


Η κοινότητα MyData Greece του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ είναι από τις πρώτες ομάδες που εντάχτηκαν σε αυτό το παγκόσμιο δίκτυο σκέψης και δράσης και συνδράμει στην αναδυόμενη αρχιτεκτονική με την εφαρμογή LegiCrowd, μία τεχνολογική λύση που επιτρέπει τη μηχανική αναπαράσταση νομικών κειμένων, καθιστώντας τα κατανοητά και  ευανάγνωστα από ανθρώπους και μηχανές. Η εφαρμογή LegiCrowd έχει επιλεγεί ως μία από τις λύσεις που θα παρουσιαστούν στον κύκλο demo lounge στο MyData Online Conference την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020.  

Η κοινότητα MyData Greece του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών εξασφάλισε έκπτωση 20% για όλους τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα με την χρήση του εκπτωτικού κωδικού “WelcomeMyDataGreece”.  

Αγοράστε το εισιτήριό σας στο https://online2020.mydata.org/tickets/ Η εφαρμογή LegiCrowd έχει ενταχθεί στο Horizon 2020 και έχει λάβει χρηματοδότηση δυνάμει της υπ’αριθ. 825618 προγραμματικής συμφωνίας απο το Next Generation Internet. 

Η εφαρμογή καλεί ορεξάτους νομικούς, τεχνολόγους και όσους έχουν εvδιαφέρον να δημιουργήσουν ένα πραγματικά φιλικό ψηφιακό περιβάλλον, να δοκιμάσουν (beta test) την πρώτη έκδοση και να υποβάλλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Leave a Comment