ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Workshop για Ανοιχτές Άδειες για νομικούς – Τετάρτη 17/01/2018

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ προσκαλεί νομικούς/δικηγόρους που ειδικεύονται στο δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας και σε θέματα ανοιχτών αδειών λογισμικού και περιεχομένου σε ένα κλειστό workshop με θέμα “Άδειες Λογισμικου” την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ (Κηφισίας 7, 2ος όροφος).

Οι εφαρμογές ελευθέρου/ανοικτού λογισμικού έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας των επιχειρήσεων και των οργανισμών, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Καθώς το μοντέλο παραγωγής μεταβάλλεται εκατοντάδες δημιουργοί και οργανισμοί επιλέγουν να διανέμουν τα δεδομένα και τα έργα τους με ελεύθερες άδειες χρήσης. Η ραγδαία αυτή άνοδος της χρήσης του ελεύθερου λογισμικού και των ελεύθερων άδειων από εταιρίες και οργανισμούς έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ανάγκη ποιοτικής και εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης σε πλήθος σχετικών πεδίων και θεματικών.

Στο workshop θα αναπτυχθούν θέματα βασικής υποδομής αδειών λογισμικού και θα αναλυθούν οι πιο διαδεδομένες άδειες ΕΛΛΑΚ. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις  για τη νομική συμμόρφωση με τους όρους των αδειών που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα στον επαγγελματικό τους τομέα.

Το workshop θα διεξαχθεί από τον Αλέξιο Ζάβρα (Senior Open Source Compliance Engineer of Intel Corp). Ο κ. Ζάβρας ασχολείται με το Ανοιχτό Λογισμικού από το 1983, και είναι κάτοχος PhD in Computer Science με σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική.
Kόστος Συμμετοχής: 100 ευρώ το άτομο. Για να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθείστε το σύνδεσμο εδώ.

 

Leave a Comment