ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Το περιβαλλοντικό δίκαιο αντιμέτωπο με την περιβαλλοντική κρίση – 6 Νοεμβρίου 2020

Το κοινωφελές ίδρυμα WWF Ελλάς και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Νόμος + Φύση, διοργανώνουν Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 στο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «Το περιβαλλοντικό δίκαιο αντιμέτωπο με την περιβαλλοντική κρίση».


Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών συνεχούς έκδοσης της ετήσιας έκθεσης του WWF Ελλάς για την εφαρμογή του περιβαλλοντικού δικαίου στην Ελλάδα, και 25 ετών από την ίδρυση της Νόμος + Φύση, και έχει ως στόχο την τόνωση του δημόσιου διαλόγου γύρω από θέματα αιχμής για το περιβαλλοντικό δίκαιο.  


Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας, κάνουν λόγο για περιβαλλοντική κρίση, και εκφράζουν την ανάγκη για άμεση και επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση των ανθρωπογενών πιέσεων και κινδύνων για την υγεία του πλανήτη. Οι διακεκριμένοι ομιλητές και ομιλήτριες καλούνται να απαντήσουν στο κεντρικό ερώτημα: πώς μπορεί να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί το περιβαλλοντικό δίκαιο σε αυτές τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες;  

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.   Το συνέδριο απευθύνεται καταρχήν σε νομικούς, δικαστές, δικηγόρους, πολιτικούς, νομικούς συμβούλους πολιτικών, στελέχη υπουργείων, ΜΚΟ, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η σε ζητήματα περιβαλλοντικού δικαίου.

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία σε αγγλικά και ελληνικά.

  Βρείτε εδώ την πλήρη περιγραφή της θεματικής του συνεδρίου.  

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα και τους/τις ομιλητές/τριες του συνεδρίου.

  Προθεσμία εγγραφής: Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

 Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτήν την φόρμα εγγραφής.

Leave a Comment